У посети Радију БАП

Ради радио

Баш на дан кад смо посетили Радио БАП, није радио радио, јер је предајник на Фрушкој гори заказао, па док су мајстори отишли да виде квар, прошао цео дан. Иначе, радио може да ради и без радника, преко неког чудесног адаптера, али без предајника не може.

Изгледа да је ОШ „Свети Сава“ расадник медијских радника и посленика. Већ смо сазнали од наставнице Мире како је још као тинејџерка имала ауторску емисију на ТВ Ласта, а онда смо упознали Данијелу Грбић Даду, која на Радију БАП ради све и свашта. Нас је одушевила јер нас је примила и провела кроз све фазе рада на радију и јер има леп осмех. Но, највише нас је забезекнуло и одушевило шта та девојка може да уради од свог гласа. Не, није у питању само техника и могућносто удешавања гласа и додавања ефеката. Девојка има природан дар да промени глас. Чули смо то уживо. Такав дар, наравно, није услов да радите да на радију радите, али је предност. Још је битно имати добру дикцију, правилно говорити и бити спреман да импровизујеш. Остали смо затечени и тиме што Дада више воли радио као медиј од телевизије, иако је радила и на ТВ БАП.

У школској документацији пронашли смо фотографију новинарске секције, односно друге редакције школског билтена ТОН. Девојчица у белој мајици је Дада.

 

 

Дада кад је била новинар основац

 

Филмић доле говори како је протекла наша посета:

 

Радио и школски разглас прорадио

У посети радију сазнали смо да школа ускоро добија школски разглас. Некако нам тај медиј врло личи на радио, па ћемо се окушати у мини-разглас-радио прилозима чим добијемо разглас. за почетак – читање вести о успешним ученицима. А Дада је обећала да ће нам направити џингл.

Изнесите своје утиске и питајте Даду све што сте одувек желели да знате.

Једно реаговање

  1. Одлично је то што ћемо добити разглас и сигурна сам да ћемо имати добар џингл ако га Даниела буде правила…Разглас ће добро доћи јер треба да се похвале успешни ученици…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: