Наша кошуљица за ТВ-емисију

Причаоница

Причаоница је могућа будућа ТВ-емисија, коју би припремали и водили ученици. Емисија је везана за студио, а подразумева разговор о једној теми из више углова. Школа и школски живот је одлична тема за овакав тип емисија јер у њој имамо бар три интересне групе: ученике, наставнике, родитеље. Те групе представљају бар три различита гледишта на исту тему.

Кошуљица – одело емисије

Након посете ТВ БАП и разговора с наст. Миром Кљакић ученице ОШ „Свети Сава“ направиле су кошуљицу за своју прву причаоницу. Претходно су анкетом испитале која од 5 – 6 предложених тема, највише одговара њиховим другарима из школе и гимназије. Испоставило се да је то тема екскурзија. Све предложене теме биле су инспирисане књигом „Из школе“.

Ево како изгледа кошуљица њихове прве емисије. Преостаје да се кошуљица предложи уреднику да је одобри, а затим се приступа припремама прилога и звање гостију и учесника у емисији. Кошуљицу су урадиле Ивана Пилиповић, Милица Мајкић, Тијана Лајић.

Како вам се допада замисао емисије?

4 responses

  1. Замисао је добра, само ако сви учесници буду хтели искрено да причају. Обично на медијима сви представљају ствари лепшим него што јесу и нису искрени.

    1. Потрудићемо се да нађемо оно који ће нам искрено одговарати на питања.Желим да питам оне који посећују овај сајт да ли им се свиђа наша кошуљица и шта мисле о свему овоме?

  2. Ксенија Суђић | Одговор

    Допада ми се идеја о екскурзији, а и замисао емисије. Не знам само како ће „испасти“ онај разговор у студију. Треба велико искуство у разговору „сукобљених“ страна, а траје само 15 минута. Можда представити као неки „троугао“, монтирати одговоре у неку причу. Слично постоји на ТВ Б92, само се емисија зове „Двоугао“, сучељене су, логично, два мишљења. Погледајте ко не зна о чему је реч.

  3. Тема је вишеструко корисна, за гимназијалце поготово јер они већ годинама не иду на екскурзије. Кошуљица тј. замисао емисије ми се допада.Мислила сам да је кошуљица много детаљнија.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: